неділя, 27 грудня 2009 р.

Біоревіталізація - відновлення шкіри.

 У практику естетичної медицини цей термін був введений італійським професором А. Ді П'єтро. Вивчаючи процес репарації тканин, він встановив, що необхідною умовою для загоєння рани будь-якої є значне підвищення рівня гіалуронової кислоти в області пошкодження. Коли ситуація моделювалася іншим чином: в тканину вводилося надмірна кількість нативної гіалуронової кислоти, тоді наголошувалося, що для клітин це було сигналом до інтенсифікації обмінних процесів, підвищенню синтезу гіалуронової кислоти, проростання нових судин, міграції фібробластів, посилення синтезу стромальних білків - колагену, еластину. На макроскопічному рівні це призводило до «омолодження» тканини. Також дослідним шляхом було встановлено, що мінімальна концентрація нативної гіалуронової кислоти в препараті повинна бути більше 15 мг / мл. За даними останніх досліджень, оптимальна концентрація повинна становити 18-20 мг / мл. Спочатку ця технологія використовувалася у суто медичних цілях в офтальмології, ревматології, ортопедії, а потім - і в естетичній медицині. 
Саме на базі цих розробок і випустили першу препарати для біоревіталізаціі. Це препарати в основному, містить гіалуронову кислоту з молекулярною вагою 1 млн. Та у високій концентрації - 18 мг / мл, що дозволяє досягти тривалого ефекту «біоожівленія» тканин при інтрадермальном введенні. За допомогою цієї натуральної біоінтерактівной гіалуронової кислоти досягається біологічний вплив на фібробласти, що стимулює їх до синтезу власної гіалуронової кислоти, і опосередковано - до неосінтезу колагену, еластину, а також до проростання нових судин. У той же час на шкіру чиниться потужний антиоксидантну дію, що супроводжується її глибоким зволоженням і відновленням самого міжклітинної речовини. Гіалуронова кислота виявилася корисною для відновлення тургора і еластичності шкіри при використанні лінійної техніки і техніки мікроін'єкцій. Зокрема, її введення в техніці мікроін'єкцій відкриває новий розділ в запобіганні старіння шкіри, що викликається фотовоздействіем.
Пролонгована біоревіталізація - це методика з боротьби зі старінням шкіри і його запобігання.
Доведено найважливіша роль гіалуронової кислоти в життєдіяльності шкіри. Вона створює високогідратірованний матрикс - фізіологічну середовище для фібробластів, а також активно взаємодіє з рецепторами макрофагів, фібробластів, ендотеліоцитів, стовбурових клітин. Її висока концентрація в дермі дозволяє активно боротися і значною мірою запобігати процес старіння шкіри.
Препарати для біоревіталізаціі дозволяє відновити ідеальний стан шкіри, тобто те фізіологічний стан, який характерний для молодого віку, що забезпечує оптимальне функціонування клітин.
Результати процедури біоревіталізація:
омолодження та відновлення тургора і зволоження шкіри;
пролонгована біостімулірующее вплив на фібробласти, макрофаги і ендотеліоцити;
препарат має високий профіль безпеки і максимальної переносимості.
Показання
Профілактика і базисна терапія фото-та біологічного старіння.
Попередження фотоповрежденія, швидке відновлення після фотоповрежденія.
Підготовка до пошкоджуючим процедур (серединні і глибокі пілінги, лазерні шліфування) і операцій, а також швидке і повноцінне відновлення після них.
Підготовка до контурної пластики.
У комплексній терапії гіперпігментація.
Протипоказання
Як і при будь-якому інтрадерміческом втручання, слід уникати ін'єкцій в ті анатомічні зони, де є в наявності інфекції або запальні процеси.
Не застосовувати препарат при лікуванні осіб, що володіють індивідуальною підвищеною чутливістю до компонентів препарату.
Курс біоревіталізаці може виконується в двох основних методиках.
• Інтенсивна, яка має на меті досягнення дуже високої концентрації ГК в шкірі для більш інтенсивного процесу омолодження. Вона включає в себе від 2 до 4 процедур з інтервалом у два тижні.
• Підтримуюча, яка має на меті тривалого підтримання підвищеної концентрації ГК в шкірі, для профілактики процесів фото-та біологічного старіння. Проводиться одна ін'єкція раз на 2-4 місяці. Кратність введення залежить від стану шкіри. У віці до 35 років достатнім буває і 1 раз на 6 місяців.
В даний час збільшилася кількість додаткових методик. Серед них особливо хочеться виділити передопераційну підготовку шкіри, коли препарат вводиться за 7 днів до операції (в техніці мікроін'єкцій), і післяопераційну реабілітацію, коли препарат вводиться через 7-14 днів після операції (в техніці мікроін'єкцій). Такий підхід дає можливість скоротити післяопераційний період, прискорити загоєння рубця, а також формувати більш естетичний його зовнішній вигляд.
При хірургічної підтяжки особи, якщо з самого початку є тонка прозора шкіра, рекомендується продовжити курс ін'єкцій в режимі підтримуючої методики і поєднувати техніку мікроін'єкцій для верхньої частини особи і для шиї з лінійною технікою для щік і носогубних складок.
Зростає популярність методики профілактики фотоповрежденія. Для клієнтів, які хочуть попередити фотоповрежденіе шкіри, рекомендовано наступне.
За 2 тижні до від'їзду в зону підвищеної сонячної активності (на курорт) або перед сезоном підвищеної сонячної активності в регіоні провести одну процедуру біоревіталізаціі в техніці мікроін'єкцій. У випадку, якщо передбачуваний час надмірної інсоляції не перевищує два тижні.
Якщо передбачуваний час інсоляції перевищує два тижні, потрібно провести 2 процедури біоревіталізаціі в техніці мікроін'єкцій. Першу - за місяць, а другий - за 2 тижні до передбачуваного початку гіперінсоляція.
Для більш швидкої реабілітації від фотоповрежденія рекомендований один сеанс біоревіталізаціі в техніці мікроін'єкцій.
Техніка сітки
Ця техніка використовується для того, щоб поліпшити тонус і тургор шкіри щік. Полягає вона у введенні препарату в середній рівень дерми. При цьому голка вводиться повністю, на всю її довжину, як би паралельно поверхні шкіри. Спочатку ін'єкції робляться за «горизонталі» особи, а потім - по «вертикалі» таким чином, щоб введений складу перетинався, утворюючи якусь подібність сітки. Відстань, як між горизонтальними, так і між вертикальними ін'єкціями має становити приблизно 1 см. Після процедури препарат почне розподілятися в тканинах.
Здійснюючи ін'єкції на відстані менше 1 см, можна використовувати техніку сітки для лікування менш великих областей. Наприклад, можна впливати на область країв губ, щоб перешкоджати її опущення.
Лінійна техніка чи техніка мікроін'єкцій
Обробку в області шиї рекомендується проводити лінійно, роблячи ін'єкції як можна більш поверхнево. Для підтримки ревіталізірующего ефекту рекомендується робити ряд лінійних ін'єкцій, паралельних попереднім, або ж ряд розсіяних мікроін'єкцій.
При лікуванні області навколо очей варто намітити і коригувати (все в тій же лінійної поверхневої техніці) поодинокі лінії, використовуючи невелику кількість гіалуронової кислоти. Для посилення біоревіталізаціі і досягнення кращого естетичного ефекту ці лінії перетинаються поперечними лінійними ін'єкціями, що доходять до вилиці.
Робота з областю навколо рота передбачає поверхневе введення препарату, що проводиться в лінійній техніці або (що переважно) в техніці мікроін'єкцій уздовж видимих ліній. Після цього робляться два лінійні ін'єкції в середній шар дерми - паралельно контуру губ.
Максимальна кількість планованих первинних сеансів - 2 або 3, з коротким (15-30 днів) перервою між ними. Потім через 2-3 місяці слід провести кілька сеансів для підтримки отриманого результату.
При правильному проведенні процедури з дотриманням всіх вимог асептики дана методика дозволяє успішно коректувати дрібні косметичні дефекти і досягати тривалого омолоджуючого ефекту практично без ризику ускладнень.
Технічно мікроімплантація проводиться у двох основних техніках.
Мікроін'єкції на глибину 1 мм з формуванням мікропапул, а також її різновид «точка за точкою», коли мікроін'єкції проводяться одна за одною по прямій лінії з відстанню між ін'єкціями 1-2 мм так, щоб мікропапули зливалися і утворювали одну суцільну лінію.
Лінійне ретроградний введення на глибину, при якій добре контуріруется голка, але не видно її кольору. А також різновид техніки - армування, коли з'єднуються в одному малюнку горизонтальні і вертикальні лінії, або вони перехрещуються.

Медицинская доска бесплатных объявлений. Каталог сайтов: медицина, красота и здоровье. Обмен ссылками.