неділю, 3 січня 2010 р.

Мезотерапія

Мезотерапія - оригінальний по своїй простоті й ефективності метод місцевого впливу на шкіру і підшкірно жирову клітковину, при різних косметичних їх зміни. Це можуть бути природні процеси старіння шкіри, її в'янення і поява зморшок, судинні зірочки і пігментні плями, вугрової хвороба, випадання волосся, целюліт, розтяжки і рубці шкіри.

При мезотерапії ефективні медикаменти вводяться в дуже низьких дозах прямо всередину шкіри, на глибину 0,5-4 мм дуже тонкими і короткими голками. Множинні ін'єкції, вироблені під час сеансу мезотерапії, на певній галузі дозволяють створити запас лікарських речовин в шкірі, який поступово розсмоктується, надаючи необхідну дію. В даний час процедури мезотерапії проводяться за допомогою спеціальних одноразових шприців та одноразових голок дуже маленького діаметру і різної довжини, або, так званого мезоінжектора, який дозволяє робити ін'єкції у швидкому темпі, безболісно, на задану глибину, що забезпечує рівномірність розподілу вводяться речовин. Після процедури мезотерапії практично не залишається жодних слідів. Ритм лікування мезотерапією - одна процедура в 7-10 днів, в залежності від проблеми, тому що вводяться препарати діють тривалий час (5-7 днів). В цілому за одну процедуру мезотерапії використовується 10-20 кубиків ліки.

Лікарські засоби, що застосовують в мезотерапії, є гомеопатичні препарати, вітаміни (вітамін С, нікотинова кислота, тіамін, піридоксин, біотин), олігоелементи (Zn, Co, Mg, P, S, Se, K), органічні кислоти (гліколевая, піровиноградна), екстракти цілющих рослин (гінкго білоба, гамамеліс), продукти біотехнології (ДНК, гіалуронова кислота), екстракти тваринного походження (колаген, еластин), лікарські препарати (L-карнитин, тіоктова кислота) і багато ін. ін Склад вводиться коктейлю в кожному випадку мезотерапії підбирається індивідуально і залежить від поставленого завдання. Особливості дії кожного препарату, можливість поєднання різних препаратів в одному коктейлі, техніки введення - все це кожен лікар, що займається мезотерапією, враховує у своїй роботі. З метою безпеки перед мезотерапією проводять алергічний тест: в область плеча "підколюють" декілька крапель речовини - на шкірі не повинно бути ніякого почервоніння і свербіння. Якщо ж виявляється індивідуальна непереносимість лікарського засобу, мезотерапія протипоказана. До єдиного недоліку мезотерапії можна віднести появу, на короткий час, дрібних Синячку після процедури. При цьому мезотерапія практично не має вікових обмежень, і супроводжується тривалим ефектом.

Правда, рекомендується утриматися від процедур мезотерапії під час вагітності, менструації або відразу після операції. Найактивніше мезотерапія застосовується за перших ознак старіння шкіри, сповільнюючи процеси старіння. Дистрофічні зміни, які відбуваються при старінні, зачіпають всі шари шкіри. У епідермісі витончується захисний роговий шар, виснажується гідроліпідна мантія. У шкірі знижується синтез опорних волокон шкіри і глюкозаміногліканів, сповільнюється клітинний метаболізм. Зміни структури шкіри приводять до появи зморшок, зниженню тургора, тонусу і еластичності. Жирова тканина особи, під дією сили тяжіння і атонії шкірних покривів, мігрує, в результаті змінюється овал обличчя, утворюються складки. Мезотерапія, дозволяючи вводити активні речовини безпосередньо в глибокі шари шкіри, створює сприятливі умови для стимуляції клітинного метаболізму і регенерації тканин.

При роботі зі шкірою обличчя, шиї, декольте застосовуються різні техніки мезотерапії: дермальний і епідермальний наппаж, мікропапулли. Ці техніки введення дозволяють відновлювати тонус, підвищувати вміст вологи в глибоких шарах шкіри, стимулювати метаболізм на клітинному рівні, насичувати шкіру цінними поживними речовинами і відновлювати м'язовий тонус. Техніка лінійних ін'єкцій мезотерапії дозволяє коригувати зморшки і створювати підтримує "каркас" для шкіри за допомогою структурних препаратів, а також ефективно боротися з другим підборіддям і моделювати овал обличчя. Після мезотерапії особа набуває здоровий колір, виглядає свіжим, як після гарного відпочинку.

Мезотерапія здатна допомогти і при проблемах зовсім юного віку. Наприклад, при вугровій хвороби, мезотерапія дозволяє відмовитися від тривалого прийому антибіотиків і швидко зняти запальні явища. А при лікуванні купероза в ході мезотерапії підбираються препарати, що зміцнюють стінки капілярів, що поліпшують кровообіг в цілому. В результаті судинна сітка на обличчі або зникає повністю, або значно зменшується.

Мезотерапія для лікування целюліту використовує препарати, що розщеплюють фіброз і жирові відкладення, жовчогінні препарати та речовини, що сприяють лімфодренаж, що поліпшують мікроциркуляцію та еластичність шкіри. Щоб отримати максимальний ефект від мезотерапії при лікуванні целюліту, фахівці рекомендують спочатку впливати на вогнища ураження за допомогою спеціального лімфодренажного масажу (апаратного або ручного), потім проводити сеанси мезотерапії, а закріплювати досягнутий ефект іншими косметичними процедурами - вакуумним масажем і обгортання.