неділю, 24 січня 2010 р.

Ревіталізація

Ревіталізація - новий напрямок в естетичній медицині,мета сприяти відновленню, або, краще сказати, омолодження організму. Ревіталізація спочатку включала в себе, в основному, різні немедикаментозні методи профілактики та лікування, такі як гомеопатія, рефлексотерапія, біорезонансна терапія, фітотерапія та ін Застосовувані в комплексі, ці методи ревіталізації сприяють уповільнення старіння і попередження розвитку характерних для похилого віку хронічних захворювань, що погіршують якість життя і що призводять до передчасного зношування організму. Дія немедикаментозної ревіталізації засноване на стимуляції різних систем організму, що призводять, на якийсь час, до сплеску їх функціональних можливостей.

Але старіння - це незворотні структурні зміни в організмі, що супроводжуються поступовим зниженням функцій людини та адаптації його до навколишнього середовища. Старіння в тій чи іншій мірі зачіпає всі органічні структури і їхні функції, імунологічні і адаптаційні механізми організму, зменшуючи його витривалість, розумові здібності і пам'ять, і приводячи до розвитку таких процесів, як остеопороз, церебральна атрофія, збільшення рівня холестерину, підвищення артеріального тиску, ослаблення імунітету. Тобто, старіючи, клітини всього організму піддаються поступової дегенерації, крім одного винятку - стовбурових клітин, які невизначено довго зберігають активність до розмноження і можуть давати початок іншим клітинам.

Тому виник новий принцип ревіталізації, який полягає в тому, що людині вводяться стовбурові клітини, що призводять до оновлення клітинного складу всіх органів і тканин. А це і є омолодження організму - попередження розвитку багатьох захворювань, поліпшення самопочуття і збереження гарного зовнішнього вигляду.

Ревіталізація вже показана людям, що приходять до сорокарічного віку, коли з'являються проблеми зі зниженням фізичних і розумових можливостей, загостренням хвороб, хронічної стомлюваністю і зниженням працездатності.

Ревіталізація методом трансплантації стовбурових клітин з периферичної крові або ембріональних тканин, призводить до того, що в організм потрапляють клітини, здатні до самовідтворення і дозрівання, як у зрілі клітини крові, так і в клітини, що входять до складу інших тканин і органів. Власні стовбурові клітини виділяють з крові за допомогою сортування клітин і особливих прийомів культивування. Через певний проміжок часу проводять введення в організм аутологічних стовбурових клітин. Тканини ембріона також обробляються високотехнологічними методами, і отриманий матеріал вводиться у вигляді ін'єкцій.

Але як поведе себе стовбурова клітина, введена в організм за допомогою ін'єкцій, в який вид клітини вона перетворюється, до цих пір не завжди передбачувано. Дозрівання стовбурових клітин намагаються направити, проводячи, одночасно з введенням стовбурових клітин, курс біорегулірующей терапії. Біорегулірующіе препарати - це комплекси пептидів, які є факторами росту стовбурових клітин. Пептиди виділяються з різних тканин і клітин організму і володіють органоспецифічних дією, тобто здатні відновлювати функціональні порушення саме в тих органах і тканинах, з яких вони отримані. Біорегулірующіе пептиди допомагають направити ріст і диференціювання стовбурових клітин до тих органів, де це найбільш необхідно - м'язи, шкіру, кору головного мозку та ін

В результаті підвищується тонус м'язової тканини, відновлюються функції головного мозку, поліпшуються пам'ять і психічна діяльність ЦНС, шкіра набуває більш здоровий вигляд, нормалізуються функції ендокринних залоз, що, за визнанням фахівців, є найважливішим елементом ревіталізації організму. Зрештою, відбувається підвищення загального життєвого тонусу і самопочуття.

Принципи ревіталізації знайшли своє застосування і в косметології у вигляді кремів на основі пептидів і стовбурових клітин, які в цьому випадку, направлено на омолодження шкіри - зменшення глибоких зморшок, профілактику появи нових зморшок, підтяжку шкіри, її інтенсивне зволоження, поліпшення кольору і опірності до всіма чинниками старіння. Пептиди, що входять до складу косметичних кремів, проникають в найглибші шари шкіри, оновлюючи її клітини, відновлюють процеси саморегуляції в клітинах шкіри. Можна сказати, сто в цьому випадку відбувається місцева ревіталізація.